Nyt voisi meiltä kysyä, että mitä meille EI ole tapahtunut. Sen verran vauhdikasta siis on ollut, ettei täällä ole keretty koneelle. Ei edes Blogin verran! Voitteko kuvitella?

Mutta aloittakaamme... *tarkistaa viimeistä  merkintää* Olen siis viimeksi päivitellyt lasitusten hintoja! Ja se oli... Viime viikon keskiviikkona. Huh! Siitä on siis yli viikko aikaa. Pitääpä taas ryhdistäytyä! Mutta...

Keskiviikkona meillä oli odotettu ilta vain kahdestaan (ja muiden muutaman muun sadan kanssa) ja Sports Academyn avajaiset :) Hieno paikka, hyvät tarjoilut, upea sauna, hyvä ruoka sekä herkullisen näköinen ruokalista! Menu tosin (jos sitä vilasitte) hieman äijämäinen 1450g grillilautasen kanssa, mutta herkullista herkullista muuten :) Ulkoasu baarilla oli parantunut huomattavasti. Oli erikseen selkee safkapuoli, tupakkahuone, saunatilat tyylitelty, curlinghuonetta nojatuoliryhmineen... Todennäköisesti penkkiurheilijan (älkää katsoko nyt mua!) näkökulmasta parasta on lukemattomat skriinit ja valkokankaat, joista kaikista saa näkymään mitäpä muuta kuin URHEILUA!! Siis: ei ihan ykkösmesta Laurelinille, mutta kiva kuitenkin. Suosittelen :)

Lastenvahti pärjäsi Leon kanssa muuten hyvin, joten voimme pyytää hänet toistekin. Ei ollut kuulemma kiukutellut yhtään nukkumaan menoa, mitä vähän etukäteen ounastelin. Siis HÄH?!? Se on kumma, kun joku muu kuin äiti tai isi on hoitamassa tai tekemässä jotain, ei Leolle tule mieleen silloin näyttää todellista luonnettaan. No, kaipa se on parempi niin, että muut saa sitten Leosta sellaisen enkelikuvan ;)

enkeli_i.jpg
kuva


Oltiin illalla Kn kanssa kotona jo puoli 11 aikaan, joten torstai-aamuna ei ollut ongelmia herätä Leon tahtisesti kello 6. Torstaina olikin sitten tarkoitus lähteä häävetimien ja -lahjojen ostoon, mutta vasta Tuhkimotarinan jälkeen, joka muuten tänään jäi taas erittäin jännittävään paikkaan... Mutta asiaa: Lauantaina olisi ystävien häät eikä pukimista saaatikka lahjoista ollut mitään käryä. Matka suunnattiin Leon kanssa Selloon, jossa sitten aloitettiin tärkeimmästä eli Laurelinin asusta. Mukana mulla oli yksi vanha vihreä hamonen, mutta kun sille ei sitten ensimmäisestä kaupasta (vakiomesta!) löytynyt mitään niin otin sitten sen alennuksessa olleen ihan uuden mekon ;) Alennukset oli niin hyvät ja mekko oli niin kiva, ettei sitä voinut jättää kauppaan!

Samalta reissulta matkaamme tarttui myös häälahjan tarpeet (annoimme lahjaksi sellaisen pelikitin, jossa Skrable, syötävää ja juotavaa), Leolle ihanus neuletakki (kuvat siis edestä ja takaa), sukkikset sekä itselleni että Hannalle ja kampaamoajat sekä äidille että pojalle! Ilta sitten menikin lahjaa ommellessa (siis mun piti tehdä siihen kaikkea itse, ei voinut päästää vähemmällä!) ja kävimpä sitten vielä illansuussa poikkeamassa tuolla Hannallakin.

Perjantai-aamu valkeni ja musteni Laurelineilla. Kampaamo aika saatiin puoli yhdeksi, jota ennen oli tarkoitus vielä hakea korut oman mekon kanssa sekä muutama pieni lisäys lahjaseen... Ei kun perjantaina mä vasta noi sukkikset ja neuletakin ostin! Kampaamo reissu meni hienosti. Leo oli kampaamon nuorin asiakas ever ja pienen kiukuttelun jälkeen myös reippain 8 kk asiakas ever ;) Pikkaisen siis kiukuteltiin, kun etutukkaa lyhenneltiin, kun äidin piti pitää päästä kiinni, ettei olisi käynyt hassusti! Laurelinin hiustenleikkuuajan Leo sättäsi mun sylissä sillä seurauksella, että sekä Laurelin, Leo, Leon tutti, vaunut (olivat siinä vieressä) että lelut olivat aivan hiuksissa!Mutta saatiin leikatuksi :) Molemmat! Sinänsä olivat tuolla kampaamolla reiluja, että veloittivat koko lystistä (mulla siis myös pestiin ja föönattiin leikkauksen lisäksi) vain 30€! Ts. ne eivät laskuttaneet Leosta laisinkaan, vaikka Leon leikkuu vei aikaa reilun 30 minuuttia. Mukavia olivat :)

Kampaamolta kiiruhdettiinkin sitten suoraan lääkärille. Kyllä, kuulitte ja luitte oikein. Taas olimme lääkärillä. Leo oli torstaina yht'äkkiä alkanut räkästelemään ja perjantai aamusta oli tuo hengityskin sitten vähän turhan vinkuinen. J akuten Laurelin arvelikin, oli taas Leon keuhkoputket ahtaalla, joten Spiralle päästiin. Onneksi ei tarvinnut kuin yhden kerran hönkiä höyryjä, kun Leolla jo helpotti! Eli päästiin kotiin sillä ehdolla, että jatketaan Ventoline mikstuura -kuuria ja että jos alkaa kuulostamaan pahalle, mennään suoraan Jorviin, jonka lasten polille sitten saatiin valmiiksi lähetekin.

Perjantai-illasta täytyy sanoa, ettei ole mitään käryä. Totaalinen musta aukko! Kaipa mä pakkailin Leon tavaroita seuraavalle päivälle...
Lauantaina Leo oli aamupäivästä siinä kunnossa, että uskallettiin lähteä Saloon häähumuilemaan. Auto startattiin kahdeltatoista, jonka jälkeen kurvattiin H&Mlle, jospa siis ajettaisiin yhtä matkaa. Niin ja pitihän mun viedä Hannalle myös ostamani sukkikset :) Matka sujui hyvin yhdellä pysähdyksellä ja löydettiin kuin löydettinkin ensimmäsellä yrittämällä kauniille kirkolle josta sitten vihkimyksen jälkeen huristeltiin itse juhlapaikalle. Kaunis oli morsian ja komea oli sulhanen sekä suloinen lapsukainen, joka ojensi ihan itse äidillensä ja isällensä sormukset kirkossa :) Hieman tosin nuo häät menivät ohi. Oli nimittäin hieman sählämäistä juhlia häitä lapsen kanssa: Nyt olis nälkä, mut ei olisikaan, mut nyt nukuttais, mut sit ei kuitenkaan, nyt tuntuu muuten vain siltä et tekis mieli huutaa, nyt en jaksais istuu tässä vaan haluis tehdä jotain muuta... ARGH! Onneksi emme ollut ainoita lapsellisia häissä!

562760.jpg

562762.jpg

Kotiin päin lähdimme ajelemaan heti häävalssin ja Leon ja Laurelinin tanssin jälkeen. Leoa alkoi ihan totaalisesti väsyttämään samoin kuin Laureliniakin. Edellinen yö kun ei mennyt ihan putkeen Leon kanssa... Tosin ei mennyt sitten tuo seuraavakaan yö: Kotipihalle päästyämme totesimme Leon hengityksen vinkuvan niin, että hyvä jos lapsi sai hengitettyä. Auto uudelleen käyntiin ja nokka kohti Jorvia. Siellä me sitten kököteltiin ja hoidettiin Leoa juhlavaatteissa kello puoli neljään saakka, jonka jälkeen päästiin kotiin korvatulehdukseen annetun antibioottikuurin sekä hengitysvaikeuksiin annetun astmalääkityksen kanssa. Hyvä niin, koska mä en olisi enää pysynyt yhtään enempää hereillä!

Sunnuntaina me heräiltiin Leo mukaan lukien vasta puolen päivän aikaan. Taisi se Leo kitistä nälkäänsä aamulla, mutta "tyrkkäsin" tuon tissin suuhen niin johan rauhoittui :) Tosin Leo oli ihan yhtä väsynyt kuin vanhempansa ja nukkui melkein koko päivän! Tästä päivästä ei sitten muuta sanottavaa olekaan kuin vielä se, että todettiin, että Leolle astmalääkkeen antaminen sellaisella shakerin näköisellä maskisysteemillä on ehklä maailman vaikeinta ja Leolle ehkä maailman kamalinta! Lopputulos: Lääkettä ei sitten yksi lapselle annetakaan!

Maanantaina olikin jo vappu joka meni meillä sairaastelun merkeissä. Käytiin tosin lääkärissä (taas), kaupassa ja Hannalla. Eipä kovinkaan paljoa tuntunut vapulta.

Tiistaina sitten oli ystävät tulossa syömään Laurelinin paistoksia, joten aamupäivä meni meillä siivotessa ja ruokaa laitellessa. Ruokalistalla meillä kun oli Laurelinille hieman uudenlaisia ruokia. Tämän vuoden vappumenu oli siis seuraavanlainen:

Samettinen herkkusienikeitto

Pekoniin käärityt pippuripihvit
Glaseeratut juurekset
Konjakkikermakastike

Suklaakahvi
Kauralastut
Kookosmantelilastut

Juomana meillä oli alkuun tietenkin kuohuviinit ja ruuan kanssa punaviintä. Ilta meni mukavasti syömisen, juomisen, 7päivää -pelin ja jääkiekon parissa :) Päivän ainoa miinus oli se, että päivän mittaan alkoi Laurelinin kurkku kipeytyä ja kun ystävät lähtivät näytti mittari kainalossa 37,8. Ei paljoa, mutta tarpeeksi siihen, että olo oli ihan vetopois!

Keskiviikko menikin sitten ihan kotona makoilussa. En yöpaitaa vaihtanut enkä mitään järkevää tehnyt. Leon kanssa maattiin, leikittiin ja nukuttiin. Syömisen kanssa oli aika hiljaista: Leolle ei ole viikkoon maistunut kunnolla ruoka paitsi sitten tänään ja Laurelinille ei myöskään maistunut!

Tänään ollaan oltukin sitten jo liikkeellä. Kurkkukipu ja kuume on häipynyt niin, että tilalle jäi nuha sekä äänen käheys. Tämän päivän saldo, kun nyt miettii päivän kulkua on seuraava:

- yksi nielty kielikorun pallo ja yksi uusi kielikoru, joka edellistä hieman pidempi
- kaksi varattua hammaslääkäriaikaa sekä minulle että Leolle
- liian monta tuloksetonta yritystä saada tämän asunnon edelliset omistajat kiinni (ei olemassa olevia ei salaisia numeroita)
- mukava iltapäivä Hannan ja Isuksen seurassa, johon kuului lounas, kahvihetki sekä kiertelyä kaupoissa
- ostoslistalle lisätty Laurelinin luottotuotteet Clinicin puuteri ja meikkivoide (johon aion haaskata Kn saaman ja minulle antaman 50€ Stockmannin lahjakortin, tosin 10€ kustannan tästä lystistä vielä itse...)
- uusi ihana karkkipussiuutuus: hyvää makumaasta pussi, jossa sukulakuja, kokiskarkkeja, kinuskikuutioita, suklaatoffeita sekä niitä ruskeita sieniä!
- yksi hyvä elokuva, The Departed, josta Martin Scorsese ihan ansaitusti sai elämänsä ensimmäisen ohjaajan oscarpalkinnon!

scorsesse.jpg
kuva

Tätä elokuvaa suosittelen ehdottomasti kaikille! Piti kyllä jännityksen ihan loppuun saakka. Yllättäviä juonen käänteitä ja mielenkiintoisia asetelmia. Mahtavaa toimintaa ilman älytöntä räiskintää! Viimeisteltyä, taidokasta ohjausta ja loistavia, nimekkäitä näyttelijöitä. Täytyy sanoa, että oli Leonardon DiCaprion ihan ehdottomasti paras rooli, mitä on tehnyt.

Lopuksi laitan vielä yhden päivä parhauden: Lähipiiriin on syntymässä vielä tämän vuoden puolella kaksoset, ihanusta! Ja suuret onnittelut Laurelinin poppoolta, jos satutte jompsinkumpsin täällä käymään :D