Nyt on siis tapahtunut ja sattunut kaikkia kivoja juttuja :) Jotta joku muukin saa selvää kivoista jutuista, aloitetaan keskiviikosta.

Kuten olen jo aikaisemmin maininnut, Leo on alkanut heräilemään meidän rytmiin vähän turhan aikaisin eli viiden kuuden aikaan. Äitiä siis vähän väsyttää... Keskiviikko aamukaan ei ollut tähän poikkeus, vaikka mummi oli meillä Leoa katsomassa. Siinä sitten istuttiin Leon mummin eli äitini kanssa keittiön pöydän vieressä (tai minä kyllä nuokuin) ja annettiin pojalle aamupuurot. Äiti oli kyllä ihana ja keitti vahvat kahvit heti aamun alkajaisiksi ja niin Laurelinkin siinä sitten pikku hiljaa heräili. K heräsi omaan aikaansa 7.15 ja lähti sitten kahdeksaan töihin.

Aamupäivä meni nopsaan ja kymmeneltä lähdettiin äidin kanssa Helsinkiin junaan. Tarkoituksena oli ehtiä klo 11 lähtevään, mutta eipä sitten keretty. Mutta se ei haitannut: käytiin odotelleassa hakemassa äidille uusia meikkejä ja Leolle uusi kevät- eli ns. välikausihaalari.

181.aspx
[Kuva: Reima]

Ja hieno haalari onkin :) Kallishan se oli, mutta onneksi saatiin mummi sponsoroimaan. Ja onpa sen kokoinen, että pärjätään sillä hyvin myös ensi syksy, jos Leo ei ihan huimasti lähde kasvamaan!

Mummi saatettiin junalle ja Laurelin ja Leo lähti eteenpäin. Ostin jokin aika sitten itselleni ihanuksen Espritin hameen, johon sitten ennen ensimmäistäkään pesua tuli saumareikä. Ja minä kun en rikkinäisiä ja huonoja hameita hyväksy, niin käytiin se sitten vaihtamassa. Sellon liikkeessä, kun yritimme ensin tätä vaihto-operaatiota saatiin ihan tosi huonoa palvelua, mutta Aleksanterinkadun Aleksilla ei ollut mitään ongelmia. Saatiin hyvitykseksi lisäksi myös sellainen -10% alennuslippu seuraavia ostoksia varten :) Sitten kello alkoikin olemaan niin paljon, että oli aika tavata Hanna ja Isa! Treffattiin Kampissa ja kierreltiin katselemassa Leolle ensikenkiä. Matkalla iski kuitenkin pihiys: Miten lasten kengät voivat olla niin kalliita??? Ensikengistä sai jokapaikassa pulittaa väh. 50 eskoa! Älytöntä ryöväystä siihen verrattuna, että niitä kenkiä ei kauaa ehditä käyttämään... Myös Hannan ystävä Satu liittyi seuraamme pienen poikansa kanssa. Pistäydyttiin (pitkästi) yhdessä lounaalla ILove Foodissa (nami nami pastaa!) sekä Lastenpisteessä katsastamassa kestovaippaesittelyt. Täydensin vaippavarastoa pätkällä bambucollegekangasta, josta oikean ajan sattuessa kohdalle ompelen muutaman imun taskuihin. Tarttui muuten mukaan tältä reissulta myös Leolle ihka ensimmäinen punainen hiekkalapiokin!

Kotimatkalle päästiin vasta neljän aikaan ja kotiin päästyämme otti K Leon hoiviinsa ja Laurelin siirtyi keittiöön. Oltiin sovittu, että ystävät tulevat illalla kyläilemään ja pitihän mun sitten jotain tehdä tarjolle. Koska kello oli lyönyt liian monta tuntia lounaasta väänsin pöytään pikaiset pasteijat (palvikinkun siipale, fetaa ja sipulia taikinan sisällä) sekä nopeaakin nopeamman unelmatortun (täytteenä sitruunarahkaa ja kermavaahtoa sekä pilkottua kiiviä). Hyvin maistui :) Ihanukset ystävät olivat seuranamme puoli kymmeneen. Tulkaa pian uudestaan :D Niin kerro P miten sen työn kanssa kävi!

Torstai valkenikin sitten kauniin aurinkoisena, mutta sitä ei siinä hässäkässä ehtinyt kovinkaan paljoa huomaamaan. Leo ei jostain syystä herännytkään tuttuun tapaansa liian aikaisin, vaan nukkui kahdeksaan. Olin edellisenä iltana pyytänyt Kta herättämään mut samaan aikaan kun itse herää, jos Leo ei olisi herännyt. Tämä sen vuoksi, että meillä 8kk lääkäri olisi 8.30. K lähti 7.40 ja lähtiessään huikkasi hyvät päivät eikä ollut herättänyt mua sitä ennen!!! Aikaa oli siis 40 minuuttia laittaa itseni kuntoon, Leo kuntoon sekä pakata koko päiväksi tavarat. ARGH!! KIIREEEEEE.... Oltiin neuvolassa klo 8.29 ja kotiin oli unohtunut Leon aurinkolasit, tutti, ruoka, maissinaksut ja paljon muuta. Neuvolassa sitten odotettiin. Odotettiin. Odotettiin. Lääkärin "pikku" myöhästymisen takia (oltiin  muuten ensimmäisiä) pääsimme vasta klo 9.00 Lääkärin vastaanotolle tosin sanoen ihan turhaan kiirehdin aamusella.

Neuvolassa meni kuitenkin hyvin. Leo käyttäytyi sievästi paitsi sillloin kun se paiskasi punaisen lapionsa neuvolatädin päähän. Pituutta oli tullut lisää 2 cm ja painoa 250 g eli Leo on nyt 72 cm pitkä ja painaa 9,5 kg. Hattu oli 46 cm. Vähän kuulemma täytyy jatkossa tarkkailla tuota Leon pituutta, kun oli kasvukäyrä kääntynyt aika jyrkästi laskuun, mutta sovittiin, että 10 kk neuvolassa katsotaan asiaa uudelleen.

Neuvolan jälkeen lähdimme taas Helsinkiin: tänään olisi elokuvapäivä. BabyBio esitti Hugh Grantin uuden romanttisen komedian Sävel ja Sanat (Music and Lyrics). Elokuva oli ihana ja Drew Barrymore vielä ihanampi kuten aina! Parasta elokuvassa tosin oli Hughin pepun heilutus ja biisi POP ;)!!!

music6.jpg

Elokuvan jälkeen lähdimme yhdessä seuralaistemme Iriksen ja Helmin kanssa kiertelemään hieman kaupunkia: kirjakauppaa, Marimekkoa (hitto vie kun ei ole Leolle vielä sopivan kokoisia jokapojanpaitoja!) sekä Ruohonjuurta. Kotimatka kiertyi tällä kertaa Itä-Vantaan ja Tikkurilan kautta kotiin. Käytiin siis hakemassa K kotiin töistä... tai siis mentiin Tiksiin, jotta saataisiin autokyyti kotiin :)

Tältä reissulta Laurelinin mukaan tarttui:
- Aikaisemmin tilatut tupperit Irikseltä
- BabyBion kylkiäiset, joihin tällä kertaa kuului tuttuun tapaan rasvaa, vaippoja ja sapuskapurkki
- Suomalaisen kirjakerhon kaupasta Leolle junakirja (tarjouksessa 4,90€)
- Ruohonjuuresta Leolle kaksi uutta täytettä taskuvaippoihin, pähkinöitä (nam :P ) sekä Luomu ruisjauhopuuroa Leolle

Perjantaina eli tänään nukuttiin pitkään. Noustiin sängystä vasta puoli kymmenen jälkeen! Otettiin aamu ihan rauhassa :) Koska aamu venähti niin pitkään, ei enää Leon kanssa syöty aamupuuroja, vaan tehtiin samantien lounasta. Tämän päivän lounasannokseen kuuluikin Leolla peruna-porkkana-kesäkurpitsa-sipuli-naudanjauheliha sosetta, joka oli maustettu keittovaiheessa maustepippurilla ja laakerinlehdellä. Jauhelihan paistoin ilman rasvaa ja laitoin sellaisenaan valmiiseen soseeseen. Tuli vähän karkeampaa sosetta, mutta maistui Leolle tosi hyvin!

Puoli 12 Hanna soitti ja lähdettiin Leon kanssa kantoliinalla Hannan ja Isan seurana Selloon. Tarkoituksena oli katsastaa Halosen vauva-alesta ensikenkiä ja sitten hakea Isalle aurinkolasit. Toki me poikettiin myös lounaalla :) Leolle löytyi ihanat ensikengät, jotka eivät alehinnasta johtuen olleet ihan hirmuisen kalliit (41€).

 3216-99.JPG

Kuvan värit eivät ole oikeat. Meillä tuon punaisen tilalla on vaalean ruskea ja beigen tilalla musta tai tummansininen (en ole varma...). Koko on niin pieni kuin 19! Laitettiin heti jalkaan. Junassa, kun lähdettiin hakemaan Klta Tiksistä autoa (niillä työpaikan pippaloilta) Leo seisoi koko matkan pystyssä pitäen ikkunanreunasta kiinni. Oli mukava katsella maisemia ikkunasta ja vielä mukavampaa oli, kun pysyi itse pystyssä :D

Kn työpaikalle päästyämme huomattiin, ettemme olleet Leon kanssa ottaa ollenkaan Klle pippalovaatteita mukaan, vaikka lupasimme. No, eikun autoon ja huristamaan kotiin (kamala ruuhka joka paikassa ja joka suuntaan!) hakemaan tavaroita. Leo odotti autossa, kun Laurelin juoksi rappuset kolmanteen kerrokseen, pakkasi tavarat, silitti paidan ja juoksi takaisin. Sitten eikun nokka kohti ruuhkia ja Kn luo. Onneksi ei ollut pojilla ehtinyt sauna vielä lämmetä, joten tavarat oli ihan ajoissa perillä!

Kaupassa kävin ostamassa viikonlopun ruoat ja sorruin niin monen herkkuun: irtonameja, Jaffaa, Vanilla suklaavanukasta, kermavaahtoa, Jäätelöä kaksin kappalein, keksejä... Vähän pääsi Laurelinilta lapasesta... Ostin mä tosin myös hedelmiä, jugurttia, vaippoja ja makaronilaatikon ainekset, joten ei pelkkiä herkkuja.

Nyt ollaan kotona. Leo nukkuu. Syötiin iltapalaksi uutta ruohonjuuresta ostettua ruisjauhopuuroa. Maistui Leolle tosi hyvin. Ei ollut liian kökköistä eli sellaista kuin tuo hiutalepuuro on (ei siis maistu vielä Leolle). Nyt olen istunut tässä koneella toista tuntia ja kirjoittanut tätä. Odottelen, että K tulee kotiin. Tuskin tosin vielä vähään aikaan...

Huomenna käydään hakemassa iskuporakone ystäviltä lainaan ja aloitetaan toivottavasti Leon huoneen laittamista. Sitten pitäisi päättää halutaanko me se viheralue vuokralle vai ei. Huomenna ne jaettaisiin...

Mutta hyvät yöt ja viikonloput kaikille :D

pus, Laurelin