Huh huh! Enpä tiennyt, että täällä on näin monta kävijää. Hämmennyin, kun tänä aamusta kurkkasin blogia ja noin moni oli huikannut, että "täällä ollaan"! No, mutta koska olen tuota kuvapuolta hieman laiminlyönyt, ajattelin laitta Leon kasvusta pienen kuvasarjan ja kertoa myös mitkä ovat lapsemme uusimmat kujeet :)

edit 24.4.2007 klo 11.30

No niin, homma jäi sitten ihan kunnolla eilen kesken. Leo heräsi ja Laurelinia alkoi väsyttää. Otettiin kundin kanssa ihan yhdessä päikkäreitä. Eilen oli muutenkin hieman sellainen... hmm... tahmea päivä. Haukottelin, pilkin ja torkuin koko päivän. En viitsinyt edes vaatteita vaihtaa eli yöppärissä haahuilin koko päivän. Illalla sitten laitettiin Kn kanssa Leolle ihan urakalla sapuskaa. Nyt on neljää eri ruokalajia pojalla pakkasessa niin, että voi vaikka joka aterialla antaa eri ruokaa. Tehtiin tällä kertaa vähän vielä rakeisempaa. En esim. nyt ollenkaan soseuttanut lihoja vaan pilkoin ne raakana pieneksi ja lisäsin vasta sen jälkeen kasvisten joukkoon, kun oli kasviksen muussannut. Mutta Leon ruokalistalta löytyy nyt:

1. Peruna, kukkakaali, herne, maissi, kana -sosetta
2. Bataatti, herne, maissi, possu -sosetta
3. Peruna, porkkana, kukkakaali, sipuli, possu -sosetta
4. Peruna, porkkana, kesäkurpitsa, sipuli, kana -sosetta

Mutta nyt niihin kuviin! Laitan niin, että kuva tekstit tulee vasta kuvan jälkeen!

539550.jpg

Tämä kuva on otettu jo helmikuussa. Oltiin 24.2 koko perhe retkellä Helsingissä :) Sillä reissulla käytiin myöskin syömässä aina niin hyvässä I Love Foodissa. Saatiin silläkin kertaa hyvää palvelua. Leolle tuotiin ihan omat naposteltavat: lautasellinen kurkun viipaleita (tosin äidin pyynnöstä, mutta kuitenkin)! Jännittävää oli se, että Leo pääsi ihan omaan tuoliin istumaan ensimmäistä kertaa. Ei tarvinnut enää istua vaunuissa sillä aikaa, kun äiti ja isi syö :)

539551.jpg

Samana viikonloppuna laitettiin myös maakuhuonetta kuntoon. Laurelinin pyynnöstä K kiinnitteli niitä maailman ihanimpia Lack-hyllyjä mitä ihanimpaan kiviseinään! Koska siitä lähti niin maan perusteellisen kova ääni, laitettiin Leolle kuulokkeet korviin. Ja kuinkas kävikään. Leonaattori nukahti olohuoneen sohvalle pupunen kainalossa ja peltorit päässä ;)

539553.jpg

539555.jpg

Nämä ovatkin siltä samalta uintireissulta napattuja, miltä se aikaisemmin näytetty videonpätkä on eli 6.3. Tuollainen uimarengas on ensikesäksi saatava!!

539556.jpg

En olekaan varma olenko jo jossain vaiheessa tästä maininnut, mutta jos en niin kerronpa nyt: Leo ei asiis ole vielä 8 kuukauden ikään mennessä oppinut ei ryömimään eikä konttamaan. Se ei ole kuintenkaan ollut tämän tulevan täystuhon esteenä. Meillä nimittäin kieritään. Jäpikkä kierii ja pyörii oman napansa ympäri, jotta pääsee haluamiinsa paikkoihin. Yksi lempi paikoista ovat nuo kuvassa näkyvät mustat laatikot sekä niiden vierellä pilkistävät pyörillä liikkuvat puulaatikot. Niitä on niin kiva rämpläillä samoin kuin myös lehtitelinettä, pahvilaatiokoita sekä kaikkea mikä rapisee ja kolisee :)

539580.jpg

"Mitäs mä tällä kertaa haluaisin...?" Koko ajan käy Leon tahmanaattoritutka. Sormet syyhyää koskemaan kaikkeen, mikä osuu tielle. Välillä se sormi tosin menee suuhun. "hmm..." Uusi juttu Leolla on tunkea vasemman käden etusormi aina silloin suuhun, kun syödään. Ensin lusikallinen ruokaa ja sitten sormi! Tässä kuvassa poika tosin miettii, että millä nuo kaksi ihanaa tavaraa saisi tuolta käsiinsä:

539557.jpg

Lusikka vai lasit? Siinä vasta pulma. Kumpi olisikaan kivampi tunkea suuhun?

539518.jpg

Ihan sama! Mutta mulla on kivaa :D

539558.jpg

Keittiön ikkunastamme paistaa aurinko aina kello 13 jälkeen sillä ehdolla, että todella on aurinkoinen päivä. Kovin mietteliäänä meidän Leo tässä kuvassa on... takatukka pystyssä!

539560.jpg

HIPSHEI! Täällä mä oon :D Leveä hymy naamalla! Isin sylissä on hyvä olla! Taidetaan olla menossa vaipanvaihtoon... On tainnut kaki-setä tulla kyläilemään!

539561.jpg

Tmä kuva on otettu Leon ollessa sairaana. Tosin niin taitaa olla myös tuo edellinenkin. Leolle on silmien väristä tullut tosi tumman jäänsininen. Voi, kun se onkin suloinen :)

539516.jpg

Leo näyttää ihantytöltä, kun sille laittaa ponnarin ja pinnin päähän. Tosin se on tällä hetkellä täysin mahdotonta välillä olla ilman. Olen yhä useammin laittanut sille pinniä noihin etuhiuksiin silloin, kun syödään. Hiuksen ovat muuten ihan tahmassa ja möhnässä ruokailun jälkeen. "Mutta kun niitä hiuksia on niin kiva käplätä...!" Nyt näyttää maistuvan porkkana.

539517.jpg

Ai minäkö ilkikurisen näköinen? Ei, en suinkaan ;)

539513.jpg

Tässä on Leon kaksi pientä hammasta. Muita ei ainakaan vielä toistaiseksi ole tullut, mutta kyllä näillä kahdella saa jo ihan hyvin tuhoa aikaiseksi. Klla on pienet hampaanjälket kädessä, pinnasängyn reunassa on kaiverrukset samoin kuin puisessa marakassissa.

539552.jpg

VAu! Kukas se siinä tulla huristelee? No, sehän on meidän Leonid, joka pääsi kokeilemaan tätinsä avokin pyörää. Ihan ei ylettynyt jalat eikä kädet oikeille paikoille, joten pitkälle ei päästy. Tyylikkältä kundi kuitenkin näyttää kärpäslaseineen ;)

539511.jpg

Tämä on meidän uusi huvimme aina aamuisin.Aamukakkojen jälkeen käydään pikapesulla lavuaarissa kumiankan kera. Leo mahtuu justiinsa sopivasti istumaan altaaseen. Tosin kaikki kädenulottuvilla täytyy muistaa siirtää kauemmaksi tai muuten ne joutuu suihin tai kastuu ;)

539514.jpg

Tämän kuvan otin eilen. Tosin Leo on osannut tuon taidon jo jonkun aikaa. Poika ei siis osaa ryömiä, ei kontata ei nousta istumaan eikä seisomaan itse, mutta kun sen laittaa tuohon pinnasängyn reunaa vasten pystyy niin siinä sen seistä nöpöttää ihan itse, kunnes... "hups, pitikö tuosta pitää kiinnikin vielä?"

Toinen suht uusi juttu on ihan uudelle asteelle noussut jokeltelu. Nykyään tavuja tulee jo huisin monta kuten esimerkiksi taa-taa, tää-tää, tät-tää, väy-väy, bää-bää, kuk-kku, äit-tä ja tietty pärinää ihan hirmuisesti!

Nyt kuitenkin hermometri ilmoittaa,e ttä äiti ei enää saa olla koneella, vaan täällä tahdotaan kokonaisvaltainen huomioiminen, joten heippistä!