Tänään oli taas pankkivierailu. Nyt on myös Nooa antanut oman tarjouksensa lainastaan. Ihan mukavia ehtoja ollaan lainoille saatu, jos lainoja mukaviksi voi missään määrin määritellä. Nyt olemme saaneet tarjoukset siis Sammosta, Nooasta ja Osuuspankista. Vielä puuttuu Hypo, Nordea ja Aktia, jossa käydään muuten keskiviikkona.


Uutta tässä on oppinut tuosta rahan käsittelyssä koko asuntoprojektin ajan, mutta tänään tuli taas uusia ahaa-elämyksiä:

Sellainen vinkki saatiin, että sitä voi tehdä sellaisen ehdollisen tarjouksen asunnosta. Elikkäs tekee tarjouksen, johon laittaa ehdoksi, että tarjous pitää, mikäli rahoitus järjestyy. On kuulemma ihan laillinen tarjous, vaikka kiinteistövälittäjät eivät siitä pidäkään! Tällä tavoin kuulemma pystyy helposti tarkistamaan hintaa siihen todelliseen myyntihintaan. Pankkirouva kertoi myös, että myyntihinnasta voi ihan hyvin tiputtaa sellaiset 10% pois. Varsinkin sitten sellaisissa tapauksissa, joissa on tulossa isoja remontteja lähitulevaisuudessa.

Yksi asia, minkä on tässä prosessissa hoksannut (tai mitä pankkivirkailijat ovat oikeastaan tarjonneet) ovat nuo rahastosäästämiset. Eipä todella ole tullut mieleen, että voisi omia pieniä pennosia laittaa oikeasti kasvamaan korkoa ja vieläpä niin, että niitä voisi ihan käyttääkin niitä rahoja eikä vain säästää iankaikkisesti! Sitä täytyy ihan alkaa tutkimaan asioita, että osaa laittaa rahansa sellaiseen rahastoon, mikä olisi eettisesti "puhdas".

Toinenkin sijoittamiseen liittyvä uusi asia selvisi tänään. Nimittäin se, että lapselle voi lahjoittaa ilman lahjaveroa tuollaisten säästövakuutusten kautta jopa 8500€ kerralla! Tälleen mä ainakin sitten vanhana teen, jos perintöveroa vielä silloin maksellaan! Voi, kunpa mummikin tämän tajuaisi, niin ei noita veroja tarvitsisi maksaa sen jättämästä omaisuudesta ihan älyttömästi... Mutta miten tällaista vanhalle ihmiselle selittää, kun niiden ymmärtäminen on itsellekin vaikeeta. Älkää nyt vain lukeko tästä, että mä halajan vain rakkaan mummini omaisuutta mummista piittaamatta. Vaikka mummura onkin jo hieman höperöitynyt ikäihminen (ei missään nimessä saa kutsua vanhaksi), on hän NIIIIN rakas ja tärkeä!

No mutta huomenna jatketaan asunnon vahtaamista ja keskiviikkona taas pankkiasioille!