Nyt, koska juhlat ovat jo ohi, paljastan herkkujeni reseptit. Ne ovat pääosin bongattu Valion ihanista kierrekirjoista, mutta Laurelinille tuttuun tapaan muokattuja. Ja jotta tietäisitte mitä milläkin lajilla tarkoitan ovat reseptit kuvan mukaisessa numerojärjestyksessä :)

212929.jpg

1. Savukinkkutäytteinen voileipäleivos
       1 prk (200 g) paprika-chili tuorejuustoa
       150 g savukinkkua hienonnettuna
       1 paprika hienonnettuna
       1 rkl makeaa chilikastiketta

.. ja sitten ainekset vain sekaisin ja paahtoleivän väliin! Itse käytin Fazerin ruispaahtoa.

2. Kylmäsavulohitäytteinen voileipäleivos
       1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
       150 g kylmäsavulohta hienonnettuna
       1 tl sitruunamehua
       1 tl sinappia
       2 rkl tilliä hienonnettuna
       2 kananmunaa keitettynä ja pieneksi pilkottuna

.. ja sitten taas ainekset sekaisin ja leivän väliin. Koristeeksi laitoin kanamunan viipaleen ja tilliä.

3. Juusto-yrttitäytteinen voileipäleivos
       1 prk raejuustoa
       1 pussi (150 g) mustaleima raastetta
       4 rkl voimariinia
       4 rkl kapriksia hienonnettuna
       1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Ensin raejuusto, juustoraaste ja voimariini sekaisin sauvasekoitimella, jonka jälkeen joukkoon kaikki loput.

4. Kahden suklaan suklaakakku

       Pohjana ihan tavallinen kakkupohja n. 1cm paksuiseksi leikattuna.

Ensin tehdään kakkupohja, joka leikataan sopivan paksuiseksi ja laitetaan irtopohjavuoan pohjalle (johon on muuten laitettu myös sitä leivinpaperia).

       Tummasuklaatäyte:
       3 liivatelehteä
       2 dl kermaa
       1 levy taloussulkaata
       1 prk mokka-tuorejuustoa (Keijulla ainakin on omansa)
       0,5 dl sokeria

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin. Sulata sulkaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se hieman jäähtyneenä sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Lisää myös sokeri ja kuumaan veteen (2 rkl) liuotettu liivate. Viimeisenä sekoita vaahdotettu kerma varovasti seoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään foliolla peitettynä.

       Valkosuklaatäyte:
       2 tl sitruunankuorta
       2 rkl sitruunamehua
       200 g valkosuklaata
       1 prk maustamatonta tuorejuustoa
       2 liivatetta
       2 tl vaniljasokeria
       2 valkuaista
       0,5 dl sokeria
       2 dl kermaa

Pese sitruuna, raasta kuori ja puserra mehu. Sulata valkosuklaa ja vatkaa se, sitruunamehu, sitruunankuori sekä vaniljasokeri sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet ja sulata ne samalla lailla kuin edellisessä täytteessä. Sekoita liivateseos tuorejuusto-suklaasössöön. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Vaahdota kerma. Yhdistä aineet keskenään varovasti nostellen. Kaada seos varovasti tumman täytteen päälle. tasoita pinta ja laita foliolla peitettynä hyytymään jääkaappiin. anna hyytyä vä. 6 tuntia tai yön yli. Ennen tarjolle laittamista sihtaa päälle runsaasti kaakaojauhetta ja poista vuoan reuna.


5. Nimipikkuleivät

Nämä olivat äitini tkeleitä ja hyviä sellaisia. Muuta en reseptistä tiedä kuin, että taikinassa oli mariannerouhetta, välissä oli vadelma hilloia ja L-kirjain oli tummallasuklaalla tehty. :)


6. Kahvikakku

Tämä oli mummini tekemä, jonka reseptistä ei myöskään ole mitään tietoa!


Mutta maukkaita oli herkut samoin kuin myös ennen kastetta syöty lohikeitto ja saaristolaisleipä (myös äitini tekele)!!!