Tänään  on ollut taas ihan tavallinen päivä Leon kanssa. Tosin olen pitkästä aikaa jaksanut laittaa itselleni jotain ruokaan. On enemmän kuin yleistä, että Laurelin ei päivän aikana popsi välttämättä vettä kummempaa. Tietty illalla sitten, kun K tulee kotiin, tulee laitettua jotain iltapalaa, mutta muuta ei sitten välttämättä ollenkaan.

Tänään kuitenkin mieleni minun teki tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Ei mulla mitään ohjetta ollut enkä aikaisemmin ollut sellaista kokeillutkaan, mutta kun nyt vain tuli sellainen olo, että PAKKO SAADA! K oli kävi eilen illalla kaupassa ja haki mulle tarvikkeet tähän herkkuun. Ohjeen löysin K-supermarketin jostain arkistoista. Hieman jouduin muokkaamaan (niin kuin aina), mutta tällaista sitä tuli tehtyä ja hyvää oli!

tomaatti-vuohenjuustokeitto

0,5 dl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400g tomaattimurskaa
2 dl kasvislientä (tai 2dl vettä ja reilu ½ ruokalusikallista kasvisfondyeta)
3 tippaa tabascoa
1/3 tl valkopippuria
2 tl suolaa
2 tl sokeria
200 g vuohenjuustoa (vähempikin riittää eli n. 150 g)
2 dl kermaa

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuulota oliiviöljyssä
2. Lisää tomaattimurska, mausteet ja kasvisliemi, hauduta hetki.
3. Lisää vuohenjuusto ja kerma ja anna juuston sulaa joukkoon (älä keitä!)
4. Soseura sauvasekoittimella ja lämmitä.

Tuon nelosvaiheen voi tehdä ennen kerman ja juuston lisäämistä, mutta itse soseutin sitten vielä uudelleen, koska juusto jäi kökkäreiksi!
keitto.jpg
[kuva: K-supermarket]

Koska K ei syö vuohenjuustoa (eikä oikein mitään kasviruokaakaan), niin teen vielä viikonlopuksi Valion sivuilta löytämäni pastalaatikkoreseptin. Tätä en ole siis vielä kokeillut, mutta iltapäivällä sekin tiedetään toimiko tämä vai ei. Mutta tässä ohje:

Pasta-jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

6 annosta

7 dl (n. 270 g)  pennepastaa tai makaronia

Jauheliha-tomaattikastike
1 pak (400 g)  Atria vähärasvaista Naudan jauhelihaa
1 rkl   Valio Oivariinia
1 tl   pizzamaustetta
1/2 tl   yrttisuolaa
1/2 tl   mustapippurirouhetta
1 tlk (400 g)  tomaattimurskaa
2   valkosipulin kynttä
1   liha-juuresliemikuutio

Juustokastike
1 prk (2 dl)  Valio ruokakermaa
3 dl   Valio kevytmaitoa
1 rkl   vehnäjauhoja
1 pussi (150 g)  Valio mozzarella raastetta
1/4 tl   suolaa
1/4 tl   muskottipähkinää

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha Oivariinissa. Mausta. Lisää pannulle tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada vesi pastasta, huuhdo hyvin lävikössä ja valuta. Kaada puolet pastasta uunivuokaan. Lisää joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.

Jos muuten et ole vielä kirjautunut tuonne Valiolle, niin kannatta. Sieltä olen löytänyt NIIN paljon hyviä reseptejä, jotka eivät epäonnistu :D