Onpas taas kulunut aikaa, kun pikkumies on viimeksi antanut mun istahtaa tähän koneen vierelle niin kauaksi aikaa, että olisi jotain saanut niin kuin tehdyksikin! Tossa se tosin äsken heräsi päiväunilta, mutta jos siltikin yrittäisi ees vähän aikaa jotain kirjaista. Katsotaan kuinka onnistun...?

Tämä viikko on mennyt touhutessa kaikkea mahdollista liittyen viikonlopun ristiäisiin. Maanantaina tosin olimme retkellä Puotilassa, jossa asustelee ystävä. Matka taittui enemmän kuin kätevästi ensin matalalattiajunalla ja sitten metrolla! Vaikka mulla ei enää Itä-Helsinkiin muuten ole ikävä, niin metro on kyllä maailamn kätevin kulkuväline sanoi Espoolaiset mitä tahansa! Vaunuilla pääsee laiturille kätevästi hisseillä ja metroon ilman nostamista. Vaunuille on tilaa ja niitä mahtuu sisään jokaisesta sisäänkäynnistä eli ei vain kaksia kuten busseihin. Vaunuilla matkustaessa pääsee myös istumaan, jos metro ei ole ihan tuoaten täynnä! Liputan siis metrolle vaunujen kanssa liikuttaessa! Voi, kunpa joka paikkaan pääsisikin metroitse.. :)

Tähän väliin viitaus menneisyydestä: Asuimme siis ennen Kontulassa HOASin viihtysässä vuokrakämpässä ihan ostarin kupeessa melkein viisi vuotta! Viihdyttiin niin kauan kuin viihdyttiin. Mukava asunto meillä oli (1h , tupakeittiö ja kylpyhuone sekä parveke), josta oli ikkunoita vain metsän suuntaan eli ei ylimääräisiä katseita :) Naapurissa asui ystäviä, joten voisiko enää mukavempaa olla (paitsi, että se oli Kontulassa...)!

No, mutta takaisin maanantaihin. Ystävä tarjosi meille matkalaisille (tai no ei jäppinen mitään tietenkään syönyt paitsi maitoa minusta itsestäni!) alkupalaksi herkkuleivät, pääruuaksi maukasta pekoni-kasvis-pastaa ja jälkkäriksi mainiota omenapaistosta vaniljakastikkeen kera :) maiskis! Puotilasta tulikin K meitä iltapäivästä hakemaan ja kotimatkalla poikettiin Laurelin entiseen työpaikaan Kontumarkettiin jossa mikään ei ollut muuttunut sitten viime käynnin, josta oli vierähtänyt jo vuosi! Tuttuja kasvojakin oli vielä töissä...!

Mutta tämän viikon muihin juttuihin: Eilen tuli käytyä kaupassa lauantaita varten. Sainkin ruokakauppaan upotettua ruhtinaalliset 150€ rahaa! En muista onko ikinä mennyt NOIN paljon tuohta pelkkään ruokaan!?! Tosin ostettua tuli melkein 3 kiloa lohta ja muut keittotarvikkeet melkein 20lle hengelle, leivontatarvikkeet  sekä kaikkea muuta mitä lauantaina tarvitaan.

Ruokakaupassa käynnin lisäksi kävin Anttilassa ja ostin uusia Arabian teeman uusia keittolautasia. Tosin ostin niitä tumman sinisinä. Samoin matkaan tarttui 5 pikkulautasta sekä kaksi mukia samaa teemaosastoa! Itse pidän kovasti Teeman yksinkertaisuudesta. Toiseille se ei sitten tipu ollenkaan. Joskus (tai ainakin nyt, kun kaupassa on Kokoa) sitä toivoisi,e ttä olisi jokin toinen astiasto, mutta toisaalta Teemaa pystyy niin paljon muuttelemaan ja elävöittämään eri väreillä ja vaikkapa sitten eri sarjojen astioilla (vaikkapa sillä Kokolla :) )!

teema.jpg

Illalla tuli vielä perattua kalat, pilkottua ne ja pistettyä pakkaseen. Oli muuten homaa nyppiä kahdesta lohesta kaikki ruotoset pois!

Tänään olisi tarkoitus aloittaa ja lopettaa siivous. Aloitus on nyt hieman venynyt johtuen välillä hieman hankalaksi heittäytyvästä lapsestamme sekä Laurelinin saamattomuudesta. Mutta minkäs sille voi, jos koko ajan ilmaantuu paljon mukavampia tekemisiä kuin siivoaminen?! Tänään nyt joka tapauksessa olisi saada tämä koti siistiksi, jotta huomenna voidaan aloittaa keittiön puolella hommailu.

Kiva asia tänään oli, kun posti toi tullessaan kutsun pikku-Mirkun kastejuhlaan. Ilmoittaudutaan koko perheen voimin mukaan (täytyypäs soittaa asiasta!) :) Kaunis oli kutsu ja hellyyttävä runo oli siellä sisällä!

Mutta nyt Laurelin jatkaa (lue: aloittaa) tämän kodin kuntoon laittamisen. Poika nukkuu taas ulkona, ja toivotaan että vielä hetken aikaa... ainakin neljään, siihen asti, kun K tulee töistä!