Laitampa vielä selitykset, mitä nuo poikamme nimet oikein meinaavat ja mistä ne ovat peräisin:

Leo
(lat. leijona)

Nimi on katolisessa kirkossa 13 paavin sekä ainakin 27 pyhimyksen ja autuaaksi julistetun nimi. Nimen suosiota lienee lisännyt se, etä leijona on Raamatusta saatu Kristuksen symboli ja evankelista Markuksen tunnus. Leo-nimi on ollut almanakassamme jo vuodesta 1705 28.6.

Leo-nimellä on monta suurta kantajaa: paavi Leo I (eli Leo Suuri, joka kehitti ajatuksen Rooman piispan ylivertaisuudesta muihin verrattuna), Leo Tolstoi, suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä näyttelijät Leo Lastumäki ja Leo Jokela.

Nestori
(kreik. kotiin palaava)

Nestori oli Homeroksen Odysseiassa Troijan sodan viisas neuvonantaja. Kristillisenä nimenä sen käyttöä on edistänyt neljä vanhan ajan tämännimistä marttyyria. Lisäksi sanaa on äytetty eri alojen "kunniavanhusten" nimityksenä. Suomen almanakassa nimi Nestor on oli 1706-1927 26.2. ja muoto Nestori on ollut samana päivänä vuodesta 1929.

Ainoat minulle tutut Nestorit ovat laulusta tuttu Nestori Miikkulainen sekä 1800-1900-lukujen vaihteessa elänyt Nestori Toivonen, joka oli olympia tason ampuja.

(tiedot Pentti Lempiäisen kirjasta Suuri etunimikirja sekä Wikipediasta.)